Please update your version of the free Flash Player by downloading here

INTRETINERE DE SEZON

Este bine sa stiti ca masina Dumneavoastra este permanent expusa si supusa atat uzurii, cat si actiunii factorilor de mediu.
Ganditi-va ca vara, o masina parcata la soare va suporta la nivelul vopselelor exterioare dar si la nivelul materialelor plastice din interior sau al tapiteriei, atat efectul razelor UV dar si temperaturi care uneori depasesc 70º-80ºC!
Insectele, ploile acide, excrementele pasarilor, rasinile unor copaci sub care parcam si multe multe altele, vor fi de asemenea foarte daunatoare.


Iarna in schimb, zapada, gheata, sarea, nisipul, substantele antiinghet aplicate pe carosabil, toate supun caroseria, vopselele si lacurile la actiuni extrem de daunatoare.


Putem adauga la toate acestea si actiunea umana de a utiliza detergenti foarte corozivi care ataca vopselele, metalul (cromul si inoxul ornamentelor sau aliajele jentilor), utilizarea de carpe de sters murdare si pline particule abrazive care zgarie suprafetele, utilizarea de perii de plastic – toate acestea afecteaza uneori iremediabil caroseria si finisajele masinii Dumneavoastra.
Vom vedea ca au aparut matuiri, zgarieturi fine sau mai pronuntate, contaminari diverse, pete, imbatranire prematura si nedorita.
SI NU MAI IES DUPA SPALAREA MASINII, ORICAT DE BINE AR FI EXECUTATA !

Conceptul de VALETARE sau mai popular cunoscut DETAILING are originea in Europa de Vest si in Statele Unite si pe scurt se refera la ingrijirea atenta si diversa a autoturismului Dumneavoastra.

Pe scurt, se efectueaza tratamente diverse prin care atat suprafetele exterioare cat si cele interioare sunt mai intai decontaminate, apoi curatate si in cele din urma protejate.
Efectele sunt benefice dar si de lunga durata. Masina va arata ca noua (uneori chiar mai bine!), aspectul deosebit se va mentine o buna perioada de timp iar protectia suprafetelor este un avantaj indiscutabil. Nu in cele din urma, sa ne amintim cu totii, ca o masina care arata bine, valoreaza mai mult atat vizual cat si economic, atunci cand se intentioneaza vanzarea ei.

ZGARIETURI

Exemplu de tratament exterior:

1. Spalare
2. Decontaminare cu argile speciale care nu zgarie si care vor ingloba factorii contaminanti ajunsi chiar in porii lacului si a vopselei.
3. Polisharea cu paste de lustruit si talere diferite, operatiune efectuata in mai multe etape, in functie de gradul de afectare si rectificare necesare.
4. Aplicarea de materiale de protectie de ultima generatie.
5. Aplicarea unor alte materiale speciale de inalta definitie, care pe langa o protectie speciala si de lunga durata, vor oferi o imagine de expozitie     masinii Dumneavoastra.
6. Lustruirea mecanica finala cu ajutorul lavetelor speciale de microfibra, care nu afecteaza absolut deloc toate materialele si operatiunile aplicate     anterior.

Acest tip de tratament va elimina problemele existente, va reface si imbunatati aspectul masinii si foarte important, va proteja timp indelungat caroseria si suprafetele vopsite si lacuite .

In ceea ce priveste tratamentul suprafetelor din interiorul masinii, acestea au rolul de a elimina imbacsirile tapiteriilor textile sau din piele, sa elimine petele si mirosurile neplacute produse uneori de materiale organice varsate in interior.
Se vor curata de asemenea si materiale plastice, bordul, fetele usilor, etc cu materiale speciale.
Operatiuni succesive de extragere a impuritatilor, de spumare si samponare, de limpezire si finisare vor curata corespunzator.
Pielea va fi curatata cu un produs cu PH echilibrat si apoi „hranita” cu un balsam care-i va reface aspectul, finetea, elasticitatea si moliciunea.
In final, peste orice suprafata, se vor aplica alte substante de protectie si refacere a aspectului.

Nici geamurile, nici cauciucurile, jentile sau ornamentele exterioare nu vor fi uitate!
Si pentru acestea avem cele mai speciale, potrivite si de calitate materiale care le vor curata, intretine si proteja pentru o lunga durata de timp.